Over mij

Mijn naam is Claudia Meesters (1977), woonachtig in Bergen op Zoom (regio West-Brabant). Ik werk als zelfstandig therapeut verbonden aan het Centrum Marieke de Bruijn waar ik de opleiding tot psychosociaal therapeut succesvol afgrond heb. Daarnaast ben ik al jarenlang werkzaam met kinderen die mij nog iedere dag inspireren en verwonderen.

Vanuit mijn eigen verlieservaringen en verlangen hierin iets voor kinderen te kunnen betekenen, heb ik diverse trainingen gevolgd rondom kinderen en rouw bij Stichting Achter de Regenboog. Al snel leerde ik dat er niet een manier van rouwen is en iedereen dit op zijn eigen, unieke manier doet. Mijn passie is om kinderen weer te laten stralen zodat een gezin de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kan gaan.

Naast psychosociaal therapeut ben ik ook gecertificeerd Relax Kids coach. Tijdens deze lessen leren kinderen spelenderwijs ontspannen en mag hun zelfvertrouwen groeien. Deze lessen zijn afgestemd per leeftijdscategorie en worden in kleine groepjes gegeven in een veilige sfeer. Een methode waardoor kinderen leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen.

Als erkend Zandkasteelcoach begeleid ik kinderen en jongeren in scheidingssituaties tijdens een kortdurende workshop. Een scheidingsperiode is gevuld met onzekerheden. Het Zandkastelenprogramma® helpt bij het voorkomen/verminderen van problemen bij kinderen én hun ouders die voortkomen uit de scheiding. Ook helpt het programma bij het op gang brengen van de verwerking van de scheiding. Een prachtig programma waarbij kinderen handvatten krijgen en diverse thema’s aan bod komen.

Ik maak gebruik van supervisie en intervisie en zorg ervoor dat ik me blijf verdiepen door literatuur en bijscholing.